Coach2Move’: hoogste waardering voor effectiviteit van het RIVM Loketgezondleven

Het Loketgezondleven.nl van het RIVM biedt een Interventieoverzicht aan waarin te zien is welke erkende interventies voor volwassenen en ouderen zich substantieel richten op een of meerdere gezondheidsthema’s, zoals bewegen en stoppen met roken.

Onlangs werd ‘Coach2Move’ door een externe commissie beoordeeld en kreeg van het loket de erkenning ‘effectief: sterke aanwijzing voor effectiviteit’. Het ‘Coach2Move’-programma is systematisch ontworpen met fysiotherapeuten, clinici en de input van patiënten.

Het doel van de interventie ‘ Coach2Move’ is: het verminderen van de kwetsbaarheid en het verbeteren van de kwaliteit van leven door duurzaam de lichamelijke activiteit, de mobiliteit en zelfredzaamheid te vergroten bij thuiswonende ouderen (70+) met al bestaande of dreigende mobiliteitsproblemen die de fysiotherapeut bezoeken. Bij dit programma zijn IQ-onderzoekers Thomas Hoogeboom, Ria Nijhuis-van der Sanden en Ward Heij betrokken.

Uit het rapport: “Coach2Move is zowel goed doordacht als uitgebreid onderzocht. Fysiotherapeuten worden getraind in de benodigde vaardigheden en ook de sociale context wordt betrokken. De interventie wordt door zowel deelnemers als fysiotherapeuten goed gewaardeerd.” 

Lees meer


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht