Online inzage: plannen, wensen en ervaringen uit de praktijk

Met het OPEN-programma wil het ministerie van VWS stimuleren dat iedere inwoner van Nederland die dat wil, inzage krijgt in de eigen gezondheidsgegevens, bijvoorbeeld via een patiëntportaal of een zogenaamde persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). In opdracht van OPEN doet IQ healthcare, in samenwerking met Caphri (Universiteit Maastricht) en het Nivel wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van online inzage op patiënten, huisartsen, praktijkmedewerkers en de organisatie van huisartsenpraktijken. Vanuit IQ healthcare zijn dr. Jozé Braspenning en onderzoeker Sevde Alkir-Yurt betrokken bij dit onderzoek, vanuit ELG is dat dr. Marianne Dees.

Er is nu een nieuwe infographic gemaakt hierover: de OPEN-monitor, een maatschappelijke kosten-batenanalyse en wetenschappelijk onderzoek. Bekijk hier deze nieuwe infographic.


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht