Door verpleegkundig advies gaan patiënten beter gevoed een operatie in

Patiënten gaan beter gevoed een operatie in als ze gericht advies van verpleegkundigen krijgen. Dit advies leidt ook tot korter nuchter blijven voor een operatie. Patiënten krijgen hierdoor meer calorieën en eiwitten binnen. Ook voelen ze zich beter door minder honger, dorst en hoofdpijn. Dit blijkt uit promotieonderzoek van Harm van Noort, onderzoeker bij IQ healthcare en verpleegkundige in het Radboudumc.

Lees meer

En nog wat meer media-aandacht voor dit onderzoek:

Trouw: Met een goed getimed ontbijt komt een patiënt veel beter uit de operatie

TVZ: Door verpleegkundig advies gaan patiënten beter gevoed een operatie in' - TvZ (tvznext.nl)


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht