Drogisten gaan mensen erop wijzen om beter om te gaan met maagmiddelen

Drogisten gaan mensen erop wijzen om beter om te gaan met maagmiddelen

 

Veel Nederlanders hebben wel eens last van maagklachten. Recent onderzoek van het Radboudumc, NIVEL en de NHG laat echter zien dat mensen vaak onnodig lang maagzuurremmers gebruiken. Om hen goed voor te lichten is er een keuzehulp gemaakt. In de keuzehulp leren mensen met maagklachten wat zij zelf kunnen doen aan hun klachten en welke risico’s het gebruik van maagzuurmedicatie met zich mee kan brengen.

Het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) coördineert de actie samen met het landelijke programma ‘Doen of laten?’ Aandacht voor leefstijl, vaak het onderliggende probleem, is een belangrijk onderdeel van deze campagne. In de media is al veel belangstelling geweest voor deze actie.

 

Lees meer


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht