Financiering voor sociaalwetenschappelijk onderzoek naar Pandemische Paraatheid

Afbeelding bij nieuws ZonMW financiering pandemische paraatheid.jpg

Een consortium (BePrepared) van twaalf universiteiten, TNO, Pharos, Trimbos-instituut en RIVM heeft van ZonMw 1.6 miljoen euro ontvangen voor sociaalwetenschappelijk onderzoek naar hoe we ons goed kunnen voorbereiden op komende pandemieën. Daarmee krijgen de wetenschappers, die al tijdens de coronapandemie intensief samenwerkten, mogelijkheden voor verder onderzoek.

Marijn de Bruin, hoogleraar bij IQ healthcare en verbonden aan het RIVM, is de hoofdaanvrager van het onderzoek: “In dit sociaal en gedragswetenschappelijk project willen we lering trekken uit de COVID-19-pandemie om in de toekomst beter voorbereid te zijn op een pandemie.” 

Lees er hier meer over.


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht