Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Mariëlle Ouwens, PhD

M. Ouwens

Bedrijfsleider

+31 (0) 24 8186648
Marielle.Ouwens@radboudumc.nl
Icoon Facebook

Tijdens haar studie gezondheidswetenschappen ontstond een passie voor het meten en verbeteren van de zorg, die nooit meer is overgegaan. Als adviseur en coördinator kwaliteitszorg heeft Mariëlle Ouwens jarenlang advieswerk gedaan binnen het Radboudumc en daarbuiten. ''Hoe krijg je mensen in beweging voor betere kwaliteit'' en ''welke randvoorwaarden moeten daarbij geregeld zijn'', waren daarbij belangrijke vragen.

Activiteiten die zij in dat kader ontplooide waren het opzetten van scholingsprogamma's kwaliteit en veiligheid, het opzetten van interne auditsystemen en het begeleiden van organisatiebrede kwaliteitsprogramma's. Kwaliteitsverbetering moet je niet alleen ''gewoon doen'', je moet ook weten waarom je iets doet en of datgene dat je doet ook daadwerkelijk leidt tot betere zorg. Dit kan worden aangetoond via wetenschappelijk onderzoek.

Binnen de afdeling IQ healthcare is Mariëlle in 2007 gepromoveerd op het meten en verbeteren van integrale kwaliteit van zorg voor patiënten met kanker. Daarna heeft zij een 'consultancy unit' opgezet binnen IQ healthcare  en parallel daaraan een MBA gevolgd.
Sinds 2016 is zij als bedrijfsleider samen met Gert Westert eindverantwoordelijk voor IQ healthcare.

Publicaties M. Ouwens