Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Femke Atsma, PhD

Atsma F.png

Senior onderzoeker

+31 (0) 24 30 93220
femke.atsma@radboudumc.nl
Icoon Facebook

Dr. Femke Atsma is epidemioloog en methodoloog bij IQ healthcare. Zij is gespecialiseerd in methodologie en statistiek in kwaliteit van zorg studies en leidt een team met statistici en methodologen. Met haar team adviseert en ondersteunt zij onderzoekers in methodologische en statistische vraagstukken.

Als senior onderzoeker leidt zij verschillende onderzoeksprojecten. Zo doet zij onderzoek naar het thema van regionale verschillen in zorggebruik. De kennis over dit soort verschillen en praktijkvariatie is nog beperkt, zowel bij patiënten, bij zorgverleners als bij zorgverzekeraars. Femke Atsma heeft ruime ervaring met grote databestanden, zoals DIS data en verschillende bestaande dataregistraties voor monitoringsdoeleinden. Verder is zij betrokken bij verschillende evaluatiestudies naar de implementatie van verbeterinterventies.

Na haar studie biomedische gezondheidswetenschappen in Nijmegen deed Femke Atsma promotieonderzoek bij het Julius Centrum van het UMC Utrecht. In 2005 promoveerde ze op het onderwerp reproductiefactoren en hart- en vaatziekten. Daarna werkte zij zeven jaar bij Sanquin Bloedvoorziening als post-doc en later als senior onderzoeker. Bij Sanquin deed ze onderzoek onder bloeddonors naar gezondheidseffecten van bloeddonatie en werkte ze met grote bestanden met bloeddonatie data. Sinds 2012 is Femke Atsma werkzaam bij IQ healthcare.

Publicaties F. Atsma