Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Hub Wollersheim, PhD, UHD

Hub Wollersheim

UHD, Senior onderzoeker

+ 31 (0) 24 81 86625
Hub.Wollersheim@radboudumc.nl

Hub Wollersheim is internist met als subspecialiteit cardiovasculaire aandoeningen. Hij is universitair hoofddocent Kwaliteit en Veiligheid van de Ziekenhuiszorg en adjunct-hoofd van IQ healthcare. Hij is tevens voorzitter van de werkgroep Kwaliteit van de Klinische Praktijk van het Nijmegen Centre for Evidence Based Practice. Als principal lecturer geeft hij onderwijs in kwaliteit en veiligheid van de ziekenhuiszorg aan studenten geneeskunde en biomedische wetenschappen en nascholing op dat gebied aan het Radboud universitair medisch centrum. Voorts is hij kwaliteitsadviseur in verschillende medisch-specialistische commissies en ziekenhuiscommissies.

Hij is als gastdocent verbonden aan de KU Leuven, als examinator aan Imperial College Londen,faculty leaderaan de IHI open school in Boston en adjunct-hoofdredacteur van hetInternational Journal of Quality in Health Care.

Zijn belangrijkste onderwerpen zijn de methodologie van kwaliteitsverbetering, veiligheid in chirurgie en medicatie, geïntegreerde zorg voor kwetsbare patiënten en de professionele ontwikkeling van artsen.   

Publicaties H. Wollersheim