Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Prof. dr. Patrick Jeurissen

Jeurissen P resized.jpg

Hoogleraar Betaalbaarheid van de zorg

+31 (0) 24 81 86811
Patrick.Jeurissen@radboudumc.nl
Icoon Facebook

Patrick Jeurissen, Ph.D. is hoogleraar Betaalbaarheid van Zorg aan de Radboud Universiteit/het Radboudumc. Klik hier voor meer informatie over zijn leerstoel. Tevens werkt hij als wetenschappelijk adviseur voor het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Jeurissen is een expert in het ontwerpen en implementeren van beleid dat specifiek aandacht besteedt aan duurzaamheid en betaalbaarheid van de gezondheidszorg. Hij is (mede) auteur van zo'n 75 publicaties en is een veelgevraagd spreker op (inter)nationale fora. Hij heeft diverse regeringen advies gegeven over het hervormen van hun zorgstelsel.

Zijn belangrijkste interesses zijn: strategische beleidsvorming, gezondheidszorgfinanciën en kostenbeheersingsbeleid, winst in de zorg, solidariteit in zorgstelsels en internationaal vergelijkend gezondheidszorgonderzoek.

Patrick Jeurissen studeerde Bestuurskunde met specialisatie openbare financiën aan de Erasmus Universiteit en Indiana University en promoveerde in 2010 (27 mei) op het proefschrift 'For-profit hospitals. A comparative and longitudinal study of the for-profit hospital sector in four Western Countries'. In zijn proefschrift analyseerde hij de ontwikkeling en logica van ziekenhuizen met een winstoogmerk.
In zijn oratie ‘Steeds meer zorg, een betaalbare oplossing’ van 1 juni 2016 bespreekt Jeurissen hoe de complexiteit en de veelvoudige oorzaken van de stijgende zorgkosten om een stevige en werkelijk integrale aanpak vragen om duurzame oplossingen voor de langere termijn te creëren.