Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Prof. dr. Patrick Jeurissen

Jeurissen P resized.jpg

Hoogleraar Betaalbaarheid van de zorg

+31 (0) 24 8186811
Patrick.Jeurissen@radboudumc.nl
Icoon Facebook

Patrick Jeurissen is bijzonder hoogleraar Betaalbaarheid van Zorg aan de Radboud Universiteit/het Radboudumc. Daarnaast werkt hij als wetenschappelijk adviseur voor het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hij houdt zich voornamelijk bezig met het vraagstuk van betaalbaarheid en hervorming van de zorg, nationaal en internationaal (EU, OECD, WHO). 

Sinds 2013 is hij programmaleider van Celsus, academie voor betaalbare zorg (www.celsusacademie.nl), een door VWS geïnitieerd kennisprogramma dat wordt uitgevoerd door het Radboudumc, afdeling IQ healthcare.

In zijn oratie ‘Steeds meer zorg, een betaalbare oplossing’ van 1 juni 2016 bespreekt hij hoe de complexiteit en de veelvoudige oorzaken van de stijgende zorgkosten een stevige en werkelijk integrale aanpak vragen om duurzame oplossingen voor de lange termijn te creëren.

Jeurissen studeerde Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit en Indiana University en promoveerde in 2010 (27 mei) op het proefschrift  'For-profit hospitals. A comparative and longitudinal study of the for-profit hospital sector in four Western Countries'. Zijn proefschrift (2010) analyseerde de ontwikkeling en logica van ziekenhuizen met een winstoogmerk.