Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Prof. dr. Philip van der Wees, PhD

Philip van der Wees

Hoogleraar Paramedische wetenschappen

+31 (0) 24 361 53 05
Philip.vanderWees@radboudumc.nl
Icoon Facebook

Prof. dr. Philip Van der Wees is fysiotherapeut en hoogleraar Paramedische Wetenschappen bij de afdeling IQ healthcare en Revalidatie van het Radboudumc. Zijn leeropdracht is het onderzoeken van waardevolle paramedische zorg in interdisciplinaire netwerken. Het onderzoek en onderwijs binnen de leerstoel richt zich enerzijds op kwaliteitsbevordering en implementatie van paramedische zorg in het interdisciplinaire netwerk; en anderzijds op het ontrafelen van werkingsmechanismen en evaluatie van nieuwe technologieën en behandelstrategieën van paramedische zorg.

Philip van der Wees is themaleider van het onderzoeksprogramma 'Duurzame organisatie van zorgsystemen'. Zijn onderzoeksprojecten zijn gericht op implementatie en evaluatie van de kwaliteit van de gezondheidszorg, onder andere door onderzoek naar de ontwikkeling, implementatie en evaluatie van richtlijnen in de zorg. Focus van zijn onderzoek is het evalueren van uitkomsten in de zorg, specifiek gericht op patiëntgerapporteerde uitkomstmetingen (PROMs).

Daarnaast heeft Philip van der Wees een parttime positie als Professor in Clinical Research & Leadership aan de School of Medicine & Health Sciences van de George Washington University in Washington, D.C. Hij doet daar onderzoek en geeft onderwijs in het PhD programma Translational Health Sciences.

Publicaties P. van der Wees