Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Prof. dr. Philip van der Wees, PhD

Philip van der Wees

Hoogleraar Paramedische wetenschappen

+31 (0) 24 361 53 05
Philip.vanderWees@radboudumc.nl
Icoon Facebook

Philip van der Wees, Phd, is hoogleraar Paramedisch wetenschappen en themacoördinator 'Duurzame organisatie van zorgsystemen'. Hij is projectleider van het onderzoeksprogramma Kwaliteit in Beweging. Het onderzoeksprogramma heeft als doel om de kwaliteit van de fysiotherapie inzichtelijk te maken door middel van patient-reported outcomes.  Hij is ook betrokken als onderzoeker bij Celsus, academie voor betaalbare zorg. Celsus is het expertisecentrum in Nederland voor betaalbare zorg en slaat een brug tussen beleid, wetenschap en de praktijk.

Het aandachtsgebied van Philip van der Wees is kwaliteit, implementatie en evaluatie van de gezondheidszorg.  Hij leidt projecten voor de toepassing van patient-reported outcomes bij verschillende beroepsgroepen.  In de afgelopen jaren heeft hij een programma geleid om strategieën voor implementatie van richtlijnen in de gezondheidszorg te evalueren.  Van 2010 tot 2012 was Philip van der Wees voorzitter van het Guidelines International Network (G-I-N).  G-I-N is de leidende organisatie in de wereld voor de stimulatie van ontwikkeling en implementatie van richtlijnen in de gezondheidszorg.

In 2011 werd Philip van der Wees geselecteerd door de Commonwealth Fund voor een Harkness fellowship in Health Care Policy and Practice.  Hij heeft zijn fellowship in 2011 en 2012 uitgevoerd aan de department of Health Care Policy van Harvard Medical School in Boston.  Zijn onderzoeksproject was gericht op de herziening van de gezondheidszorg in de staat Massachusetts.  Philip van der Wees was ook verbonden aan de RAND Corporation, waar hij de toepassing van patient-reported outcomes voor het meten van de kwaliteit van zorg heeft onderzocht in een international perspectief.

Publicaties P. van der Wees