Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Prof. Glyn Elwyn

Elwyn Glyn resized.png


Glyn Elwyn, BA MD MSc PhD, is professor en arts-onderzoeker aan het Dartmouth Institute for Health Policy and Clinical Practice in de Verenigde Staten. Nadat hij eerst een studie geesteswetenschappen afrondde studeerde hij vervolgens af als arts in Groot Brittannië. Daarna promoveerde hij bij Richard Grol, destijds hoogleraar en hoofd van IQ healthcare.

Hij staat aan het hoofd van een interdisciplinair team dat de implementatie van gezamenlijke besluitvorming onderzoekt in vaste settings, alsmede de ontwikkeling en impact van Option Grids TM keuzehulpen; dit zijn evidence-based middelen om een verbeterde klinische gespreksvoering te faciliteren.

Prof. Elwyn heeft de Observer OPTION en de CollaboRATE instrumenten ontwikkeld, waarmee gezamenlijke besluitvorming kan worden gemeten. Hij is hoofdredacteur van 'Shared decision making: Evidence Based Patient Choice' (Oxford University Press, 3e uitgave wordt verwacht in 2016).

Hij heeft de volgende functies:een leerstoel bij IQ healthcare, gasthoogleraar aan University College London en een honoraire onderzoeksleerstoel aan Cardiff University, Groot Brittannië.

Twitter: @glynelwyn

Publications at www.glynelwyn.com