Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Prof.dr. Paul van der Nat

Nat Pvd verkleind.jpg

Hoogleraar Waardegedreven zorg


paul.vadernat@radboudumc.nl
Icoon Facebook

Prof. dr. Paul van der Nat is bijzonder hoogleraar waardegedreven zorg. Hij combineert deze functie met zijn functies als programmamanager waardegedreven zorg bij het St. Antonius Ziekenhuis en manager wetenschapsontwikkeling bij Santeon. Zijn leeropdracht is het onderzoeken van de doorontwikkeling en implementatie van waardegedreven zorg.

De praktijk en het onderzoek staan in zijn werk dagelijks met elkaar in verbinding. Paul van der Nat ontwikkelde en implementeerde meerdere standaardsets van uitkomstindicatoren. Zijn huidige onderzoeksfocus is (aandoeningsgerichte) organisatie van zorg, waardegedreven kwaliteitsverbetering en het creëren van lerende organisaties en netwerken op het gebied van (implementatie van) waardegedreven zorg.

Met deze leerstoel wordt waardegedreven zorg verder ontwikkeld en wetenschappelijk geëvalueerd, onder andere door op onderdelen de verbinding te leggen met bestaande disciplines als bestuurskunde, organisatiewetenschappen, verandermanagement, kwaliteitsmanagement, sociale geneeskunde, computer science, en communicatiewetenschappen.

Paul van der Nat is voorzitter van de werkgroep Veranderkunde van het Linnean platform en lid van het centrale expert panel van het International Consortium for Health Outcomes Measurement (ICHOM). Hij is mede-initiator van Meetbaar Beter (gefuseerd binnen de Nederlandse Hart Registratie).  Paul is auteur van de ‘new strategic agenda for value transformation’ en mede-auteur van het Santeon boek ‘Waardegedreven zorg, droom of werkelijkheid?’. Paul is gepromoveerd natuurkundige.