Aanmelden voor onze nieuwsbrief

René Wolters, PhD, GP researcher

ReneWolters resized 2.jpg

senioronderzoeker

+ 31 (0) 24 36 15305
rene.wolters@radboudumc.nl

René Wolters is huisarts-onderzoeker bij IQ healthcare waar hij in 2005 gepromoveerd is op een proefschrift met betrekking tot implementatie strategieën voor een van de NHG-standaarden.

Momenteel  houdt hij zich met name bezig met de kwaliteit van zorg in de huisartsenpraktijk in de meest brede zin van het woord. Hierbij zijn (medicatie)veiligheid, samenwerking tussen huisarts en ander partijen in de zorg, shared desicion making en kwaliteitsindicatoren de belangrijkste thema's. In het kader hiervan is hij betrokken bij projecten die lopen in samenwerking met het Nederlands Huisartsen Genootschap en de NHG Praktijk Accreditering.

Naast zijn werk bij IQ healthcare is hij sinds 1998 ook werkzaam als huisarts in een praktijk in Elst (Gelderland) en kan zo de inbreng van de dagelijkse praktijk meenemen in zijn onderzoek.

Hij begeleidt als huisarts studentengeneeskunde in zowel de bachelor- als de masterfase van hun studie. In de regio Arnhem is hij actief binnen de lokale huisartsen vereniging als lid van de Raad van Afgevaardigden, de kwaliteitscommissie van de huisartsenpost en als Erkend Kwaliteits Consulent.

Publicaties R. Wolters