Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Agenda

 • Advanced European bioethics course “Suffering, Death and Palliative Care”

  Start of the 20th edition of the advanced European bioethics course ‘Suffering, Death and Palliative Care’
 • Promotie Jan Willem-Weenink

  Maandag 16 april verdedigt Jan-Willem Weenink zijn proefschrift getiteld ‘Back on track. Addressing Poor Performance of Healthcare Professionals' in de academiezaal van de Radboud Universiteit, Comeniuslaan 2 in Nijmegen.
 • Vijf jaar Celsus, academie voor betaalbare zorg

  Nederlandse zorg presteert goed en staat steeds in de top 5 van de lijstjes. Maar de kosten zijn hoog. Op dit moment besteden modale inkomens al 20% van hun inkomen aan zorg. Dit percentage zal de komende jaren toenemen. Kunnen en willen we dat wel betalen? Stijgende zorgkosten kunnen de solidariteit ondermijnen en investeringen in andere publieke uitgaven onder druk zetten. Het is duidelijk dat we de zorg betaalbaar moeten houden. Maar wat betekent dat? En hoe krijgen we dat voor elkaar in het Nederlandse zorgstelsel? Celsus, academie voor betaalbare zorg heeft de afgelopen vijf jaar dit type vraagstukken onderzocht. Op 19 april 2018 presenteert Celsus de belangrijkste bevindingen.
 • Kwalitatieve onderzoeksmethoden in de gezondheidszorg

  INTRODUCTIECURSUS - DAG 1 Kwalitatief onderzoek wordt ingezet als men ervaringen van mensen, thema´s waarover weinig bekend is of de context waarin een gebeurtenis plaatsvindt wil onderzoeken. Het gaat hierbij om het weergeven van een zo compleet mogelijk beeld van de werkelijkheid.
 • Kwalitatieve onderzoeksmethoden in de gezondheidszorg (1)

  INTRODUCTIECURSUS - DAG 2 Kwalitatief onderzoek wordt ingezet als men ervaringen van mensen, thema´s waarover weinig bekend is of de context waarin een gebeurtenis plaatsvindt wil onderzoeken. Het gaat hierbij om het weergeven van een zo compleet mogelijk beeld van de werkelijkheid.