Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Agenda

 • Verdediging Marvin Berrevoets

  13 april 2021 om 10:30u verdedigt drs. Marvin Berrevoets zijn proefschrift, getiteld 'Antimicrobial Stewardship - Appropriate Antibiotic Care from the Patients’ and Professionals’ Perspective'.
 • 4-Daagse opleiding Betaalbare zorg

  Afgelopen jaar hebben we kunnen zien wat het belang is van een goede gezondheidszorg. In Nederland is de kwaliteit en veiligheid van onze zorg gelukkig van hoog niveau, maar tegelijkertijd staat de betaalbaarheid ervan al geruime tijd onder druk. Steeds vaker zal betaalbare zorg een belangrijk discussiepunt worden bij de (her)inrichting of (re)organisatie van de gezondheidszorg in Nederland. Een unieke 4-daagse opleiding onder leiding van prof. dr. Patrick Jeurissen biedt uitkomst.
 • Promotie Marieke Spijk-de Jonge

  Reumatoïde artritis (RA) is een chronische ontstekingsziekte die vooral de gewrichten aantast. Om gewrichtsschade en functionele beperkingen te voorkomen, adviseren richtlijnen een ziekteactiviteit-gestuurde behandeling van RA. Over dit onderwerp verdedigt Marieke Spijk-de Jonge, MSc op 23 april 2021 om 10.30 u precies haar proefschrift 'Patient centered and disease activity based management of Rheumatoid Arthritis' in de Academiezaal in de Aula van de Radboud Universiteit Nijmegen.
 • Introductiecursus Kwalitatieve onderzoeksmethoden in de gezondheidszorg (IKO)

  Kwalitatief onderzoek is aangewezen als het gaat om ervaringen van mensen, thema´s waarover weinig bekend is of de context waarin een gebeurtenis plaatsvindt.
 • Promotie Eva Verkerk

  Sommige patiënten krijgen zorg waar ze geen baat bij hebben. Deze niet-gepaste zorg stelt de patiënt bloot aan risico’s en bijwerkingen, en kost tijd en geld. Het terugdringen van deze zorg verbetert dus de kwaliteit en veiligheid van de zorg. In dit proefschrift laat Eva Verkerk zien hoe niet-gepaste zorg in Nederland verminderd kan worden. De verdediging is op 17 mei 2021 om 12:30 u. De titel van het proefschrift luidt ‘Less is more. Reducing low-value healthcare in the Netherlands’. Promotor is prof. dr. G.P. Westert en copromotoren zijn dr. R.B. Kool en dr. S.A. van Dulmen
 • Promotie Wieland Müskens

  Op 17 juni 2021 om 12.30 u precies verdedigt Wieland Müskens, MSc zijn proefschrift 'Implementing innovations in rheumatic care. Results from introducing a biosimilar and an eHealth application in daily clinical practice'. De verdediging vindt plaats in de Academiezaal in de Aula van de Radboud Universiteit Nijmegen. Promotoren zijn prof. dr. P.L.C.M. van Riel. Co-promotor zijn dr. S.A.A. Rongen-van Dartel, dr. E.M.M. Adang.
 • Promotie Luc Hagenaars

  ‘Minder bureaucratie’ en ‘meer preventie’ zijn populaire beleidsstrategieën om de zorg betaalbaar te houden, maar dit beleid komt onvoldoende van de grond. In zijn proefschrift 'Reducing paper and sugar for fiscally sustainable healthcare systems' onderzocht Luc Hagenaars, MSc hoe dit komt. Uit het onderzoek naar ‘minder bureaucratie’ blijkt dat een systeemperspectief nodig is doordat er bij administratieve processen sprake is van interactie tussen zorgprofessionals, zorginstellingen, zorgfinanciers en beleidsinstanties. Op 25 juni 2021 om 10.30 u precies verdedigt Luc Hagenaars zijn proefschrift in de Academiezaal in de Aula van de Radboud Universiteit Nijmegen. Promotoren zijn prof. dr. P.P.T. Jeurissen en prof. dr. N.S. Klazinga.