Waardevolle zorg voor iedereen: persoonsgericht, effectief, veilig, doelmatig en ethisch verantwoord

Nieuws

meer

Project

meer

Beweeginterventie tegen functieverliesFunctieverlies is een groot probleem voor patiënten tijdens en na een ziekenhuisopname. Er is echter nog geen document dat zorgverleners richting kan geven hoe je zelf met een beweeginterventie kan starten om functieverlies bij patiënten te verhelpen.

Experts

meer

Blog

meer

Publicaties

meer

Ouderen en ongeneeslijke kankerAls mensen ouder dan 70 kanker krijgen, heeft dat andere consequenties dan voor jongere patiënten. Onder andere hun positie in het leven is vaak anders dan dat van jongeren. Voor persoonsgerichte zorg is het zinvol om inzicht te krijgen in wat ouderen beweegt wanneer zij ziek zijn. Dit artikel laat zien welke perspectieven centraal staan voor patiënten en hoe zorgprofessionals daar doorgaans mee omgaan.

Consortium ontwikkelt tool om kwaliteit van oefentherapie te bepalenMensen die hun vermogen verliezen om met fysieke en sociale uitdagingen om te gaan, kunnen baat hebben bij oefentherapie onder begeleiding van een fysio- of oefentherapeut. Het is dan wel een voorwaarde dat het oefenprogramma van voldoende kwaliteit is. Dat geldt niet alleen in de praktijk, maar ook in de wetenschap.

Agenda

meer

Op dinsdag 1 december as. om 15:30 uur precies verdedigt Paul Rood MSc zijn proefschrift 'Non pharmacological prevention and treatment of delirium in the intensive care unit .’ De promotie vindt plaats in de Senaatszaal in de Aula van de Radboud Universiteit.

Een opleiding voor hoger opgeleide managers en professionals in de zorgsector die hun deskundigheid op het gebied van de ethische aspecten van hun werk willen verbreden en verdiepen.