Waardevolle zorg voor iedereen: persoonsgericht, effectief, veilig, doelmatig en ethisch verantwoord

Nieuws

meer

Project

meer
Uitgelicht project Logo Kompas1.jpg

Samen beslissen met KomPas+Het is belangrijk om persoonsgerichte zorg en samen beslissen te bevorderen in de fysiotherapeutische behandeling van personen met Claudicatio Intermittens (CI). Om die reden is IQ healthcare in januari 2021 het PRECISIE project gestart in samenwerking met het KNGF, Chronisch ZorgNet, VvOCM en Harteraad.

Experts

meer

Blog

meer

Het Zanderinstituut te RotterdamDeze week zat ik te grasduinen in een stapel archiefmateriaal van Rotterdamse ziekenfondsen, waarin ik een brochure tegenkwam van het plaatselijke Zanderinstituut, Inrichting voor Physische Therapie, gevestigd aan de Van Vollenhovestraat 21.

Dr. Karel-Peter Companje

Publicaties

meer

Doelmatige diagnostiek van vitaminebepalingen door de huisartsOnderzoeker Tijn Kool van IQ healthcare schreef een commentaar op een interventiestudie beschreven in het British Journal of General Practice Open. Deze studie werd uitgevoerd omdat het aantal bepalingen van het gehalte vitamine B12 en D door de huisarts al jaren sterk toeneemt.

Vroegtijdige zorgplanning rond het levenseinde in de huisartspraktijkIQ healthcare (Stef Groenewoud, Yvonne Bekker, Ankie Suntjens, Yvonne Engels) voerde samen met de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde (ELG) van het Radboudumc (Henk Schers) een dossieronderzoek uit naar de toepassing van vroegtijdige planning van de zorg rond het levenseinde (ACP) in de huisartspraktijk.

Agenda

meer

E-cursus Doen of laten? helpt om gepast gebruik van zorg toe te passen in de dagelijks praktijk. Wordt bewust van de keuzes tussen 'doen' en 'laten' die actueel zijn in jouw dagelijkse werk en ontwikkel een concreet plan om niet-gepaste zorg terug te dringen.

Catharina van Oostveen, Hester Vermeulen en Julia van Kraaij (IQ healthcare) zijn betrokken bij het onderzoeksprogramma RN2Blend

Op 22 juni 2022 om 14.30 uur precies verdedigt Marscha Engelen haar proefschrift getiteld 'Self-management support for patients with chronic conditions - Evaluation of content, effectiveness, and usability'.