Waardevolle zorg voor iedereen: persoonsgericht, effectief, veilig, doelmatig en ethisch verantwoord

Nieuws

meer

Project

meer
Uitgelicht project Logo Kompas1.jpg

Samen beslissen met KomPas+Het is belangrijk om persoonsgerichte zorg en samen beslissen te bevorderen in de fysiotherapeutische behandeling van personen met Claudicatio Intermittens (CI). Om die reden is IQ healthcare in januari 2021 het PRECISIE project gestart in samenwerking met het KNGF, Chronisch ZorgNet, VvOCM en Harteraad.

Experts

meer

Blog

meer

Dichter bij de dood via stripsOp de website van 9e Kunst schreef IQ healthcare collega dr. Gert Olthuis onlangs een blog over het onderwerp ‘de dood in stripverhalen’. Olthuis: “De dood zelf mag dan een niet te ontrafelen mysterie zijn en blijven, maar we kunnen de ervaring van dat mysterie wel beter leren kennen door de dood van anderen; via de ervaring van het afscheid moeten nemen, van rouw. Het gat dat de dood van een naaste heeft achtergelaten, heeft geleid tot bijzondere stripverhalen waarin de ervaring van dat overlijden centraal staat en soms akelig dichtbij komt.”

Publicaties

meer

Tijdschrift voor Gezondheidszorg en Ethiek nr. 3Het derde nummer van 2022 van Tijdschrift voor Gezondheidszorg en Ethiek (TGE) is onlangs uitgekomen. Dit themanummer is gewijd aan de Health care humanities, dat een breder perspectief biedt in het geneeskunde-onderwijs in Nederland.

Artsen besteden veel tijd aan het EPDIn een onlangs verschenen studie in Applied Clinical Informatics is gekeken hoeveel tijd artsen in de hoofd-hals-oncologie besteden aan het elektronisch patiëntendossier (EPD). Maar liefst 44% van de tijd van het eerste consult en 31% van de tijd van het follow-up consult besteedden zij aan het EPD. Toch vinden veel artsen dat ze meer tijd nodig hebben voor documentatie in het EPD.

Agenda

meer

Op woensdag 14 december 2022 verdedigt Harm van Noort om 12:30 u zijn proefschrift, getiteld ‘Nutritional nursing care for patients undergoing surgery – a personalized approach’.

Een opleiding voor hoger opgeleide managers en professionals in de zorgsector die hun deskundigheid op het gebied van de ethische aspecten van hun werk willen verbreden en verdiepen..