Waardevolle zorg voor iedereen: persoonsgericht, effectief, veilig, doelmatig en ethisch verantwoord

Nieuws

meer

Project

meer
Afbeelding bij Uitgelicht project dec 2023.jpg

Vernieuwde OPAT praktijkgids gepubliceerdSinds de eerste beschrijving in 1974 wordt toediening van intraveneuze antimicrobiële middelen bij de patiënt thuis (‘outpatient parenteral antimicrobial therapy’: OPAT) in toenemende mate uitgevoerd. OPAT is namelijk patiëntvriendelijker en efficiënter dan het ontvangen van de therapie in het ziekenhuis. Daarnaast worden ziekenhuisinfecties voorkomen door de opnameduur zoveel mogelijk te beperken. Patiënten komen in aanmerking voor OPAT als hun infectie niet behandeld kan worden met orale antimicrobiële middelen en als hun klinische situatie stabiel is.

Experts

meer

Blog

meer

Publicaties

meer

Internationaal wetenschappelijk tijdschrift zet in op therapeutische kwaliteitIn 2021 publiceerde Thomas Hoogeboom van de afdeling IQ healthcare samen met een internationale groep wetenschappers de i-CONTENT schaal. Deze schaal is ontwikkeld om de kwaliteit van oefentherapeutische interventies te beoordelen. Sinds de ontwikkeling van de eerste versie van de i-CONTENT schaal werd duidelijk dat veel oefentherapeutische interventies van lage kwaliteit zijn, wat mogelijk de effectiviteit van deze interventies negatief beïnvloedt.

De impact van bias binnen RCTs in revalidatie-onderzoek: resultaten van meta-epidemiologisch onderzoekIn een recente studie onderzocht de Cochrane Rehabilitation de invloed van bias op effectschattingen in gerandomiseerde clinical trials (RCT's) op het gebied van revalidatie.

Agenda

meer

Op vrijdag 7 juni 2024 om 12.30 uur verdedigt Joris Müskens zijn proefschrift, getiteld 'The challenges and opportunities of assessing low-value care provision in the Netherlands'.

Op vrijdag 14 juni 2024 om 12.30 uur verdedigt Toine Remers zijn proefschrift getiteld ''Enhancing streamlining and affordability of care for patients with multimorbidity" in de Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2 van de Radboud Universiteit Nijmegen