Waardevolle zorg voor iedereen: persoonsgericht, effectief, veilig, doelmatig en ethisch verantwoord

Nieuws

meer

Project

meer

Beweeginterventie tegen functieverliesFunctieverlies is een groot probleem voor patiënten tijdens en na een ziekenhuisopname. Er is echter nog geen document dat zorgverleners richting kan geven hoe je zelf met een beweeginterventie kan starten om functieverlies bij patiënten te verhelpen.

Experts

meer

Blog

meer

Het weerwolfsyndroom of hypertrichoseEen opmerkelijke fenomeen is het weerwolfsyndroom, ook bekend als het syndroom van Ambras of hypertrichose. Dit betekent niet dat de lijder ‘s nachts tegen de volle maan jankt, of op pad gaat om schapen te doden. Hypertrichose is het voorkomen van zwaar overmatige beharing, soms over het hele lichaam en mogelijk al vanaf de geboorte, met mogelijke gebitsafwijkingen.

Publicaties

meer

Belangrijke factoren voor nationale implementatie van uniforme verslaglegging in de pathologie: perspectief van MDO-ledenUniforme verslaglegging verbetert de kwaliteit van de verslaglegging van de diagnostiek bij kanker. Het gebruik van de beschikbare protocollen, ontwikkeld door stichting PALGA, voor uniforme verslaglegging door pathologen is momenteel suboptimaal en er is veel variatie tussen pathologen en pathologielaboratoria onderling.

Primaire preventie van eierstokkanker: een keuzehulp voor eileiderverwijderingEr is een keuzehulp ontwikkeld voor vrouwen die een operatie in de buik ondergaan of een sterilisatie krijgen en geen kinderwens meer hebben. De keuzehulp ondersteunt hen bij het maken van de keuze voor het wel of niet weghalen van de eileiders tijdens de geplande operatie of sterilisatie. Het weghalen van de eileiders verkleint namelijk de kans op eierstokkanker.

Agenda

meer

Een opleiding voor hoger opgeleide managers en professionals in de zorgsector die hun deskundigheid op het gebied van de ethische aspecten van hun werk willen verbreden en verdiepen..