Waardevolle zorg voor iedereen: persoonsgericht, effectief, veilig, doelmatig en ethisch verantwoord

Nieuws

meer

Project

meer
Uitgelicht project Logo Kompas1.jpg

Samen beslissen met KomPas+Het is belangrijk om persoonsgerichte zorg en samen beslissen te bevorderen in de fysiotherapeutische behandeling van personen met Claudicatio Intermittens (CI). Om die reden is IQ healthcare in januari 2021 het PRECISIE project gestart in samenwerking met het KNGF, Chronisch ZorgNet, VvOCM en Harteraad.

Experts

meer

Blog

meer

Van staarsteken tot intra-oculaire kunstlensDe staaroperatie is met meer dan 150.000 stuks de meest uitgevoerde operatie in Nederland. Het vervangen van vertroebelde ooglenzen door intra-oculaire kunstlezen is een relatief ongevaarlijke en kleine ingreep met dankbare resultaten. Dat was hier in het verleden en is nu in ontwikkelingslanden anders. Cataract, vertroebeling van de ooglens of grijze staar, is nog steeds de belangrijkste verworven blindheid wereldwijd.

Karel-Peter Companje

Publicaties

meer

Adequate verpleegkundige bezettingHet is de laatste tijd helder dat in alle sectoren problemen spelen met adequate bezetting. In het onderwijs, bij de NS en ook in privésituaties blijken winkels of restaurants zomaar gesloten door problemen met de bezetting.

Opheldering over vaccinatietwijfelDoor uitbraken van infectieziekten die een bedreiging vormen voor de volksgezondheid, zoals bijvoorbeeld mazelen, maar ook COVID-19, is er veel aandacht voor vaccineren. Hoewel vaccinaties één van de meest effectieve en veilige interventies zijn binnen de publieke gezondheid, lijkt vaccinatie-acceptatie niet altijd vanzelfsprekend. In 2019 riep de WHO ‘vaccine hesitancy’ uit tot een van de meest belangrijke bedreigingen voor de volksgezondheid wereldwijd.

Agenda

meer

E-cursus Doen of laten? helpt om gepast gebruik van zorg toe te passen in de dagelijks praktijk. Wordt bewust van de keuzes tussen 'doen' en 'laten' die actueel zijn in jouw dagelijkse werk en ontwikkel een concreet plan om niet-gepaste zorg terug te dringen.

Op donderdagmiddag 10 november 2022 vindt het verpleegkundig congres Over de bogen plaats bij de HAN, Hogeschool Arnhem-Nijmegen, locatie Nijmegen. Tijdens dit nieuwe verpleegkundig congres wordt gebouwd aan de toekomst van de gezondheidszorg. De positionering van het verpleegkundige vak, de innovatie in verpleegkundige zorgprocessen en netwerkzorg zijn de drie speerpunten van dit nieuwe verpleegkundig najaarscongres.