Waardevolle zorg voor iedereen: persoonsgericht, effectief, veilig, doelmatig en ethisch verantwoord

Nieuws

meer

Project

meer
Uitgelicht project Logo Kompas1.jpg

Samen beslissen met KomPas+Het is belangrijk om persoonsgerichte zorg en samen beslissen te bevorderen in de fysiotherapeutische behandeling van personen met Claudicatio Intermittens (CI). Om die reden is IQ healthcare in januari 2021 het PRECISIE project gestart in samenwerking met het KNGF, Chronisch ZorgNet, VvOCM en Harteraad.

Experts

meer

Blog

meer

Het Zanderinstituut te RotterdamDeze week zat ik te grasduinen in een stapel archiefmateriaal van Rotterdamse ziekenfondsen, waarin ik een brochure tegenkwam van het plaatselijke Zanderinstituut, Inrichting voor Physische Therapie, gevestigd aan de Van Vollenhovestraat 21.

Dr. Karel-Peter Companje

Publicaties

meer

Een stripboek om mantelzorgers te ondersteunen: helpend of belemmerend? De directe naasten zijn van grote waarde voor mensen die thuis palliatieve zorg ontvangen. Tegelijk zijn deze mantelzorgers (en vooral hun behoeften of dilemma’s) niet altijd goed zichtbaar voor professionals of vrijwilligers die over de vloer komen. Hoe kan stripkunst bijdragen aan passende ondersteuning?

Promotieonderzoek ethiek in de schijnwerpersHet tijdschrift Podium voor bioethiek heeft onlangs een speciaal themanummer uitgebracht met daarin een staalkaart van het huidige Nederlandse en Vlaamse promotieonderzoek in de bio-ethiek. Onder de titel ‘Hora est!’ worden onder meer de promotieonderzoeken van IQ healthcare-promovendi Pleuntje Verstegen en Niek Kok gepresenteerd.

Agenda

meer

Op 29 juni 2022 om 12.30 uur precies verdedigt Anne van Tuijl in de aula van de Radboud Universiteit haar proefschrift getiteld ‘Teaching quality improvement to healthcare professionals: a continuous learning journey’.

Op vrijdag 9 september 2022 om 12:30 uur verdedigt Koen Verburg zijn proefschrift “The proof of the pudding: Using outcome-based quality indicators in physical therapy” in de Aula van de Radboud Universiteit.