Erasmus Mundus Master of Bioethics

Simone en Wim

Internationaliseringsprijs 2012 Radboud Universiteit naar Erasmus Mundus Master of Bioethics

Tijdens de opening van het academisch jaar is de Internationaliseringsprijs 2012 van de Radboud Universiteit uitgereikt aan de Erasmus Mundus Master of Bioethics.

De prijs is uitgereikt aan Simone Naber en Wim Dekkers van de Erasmus Mundus Master of Bioethics van IQ healthcare. De Erasmus Mundus Master of Bioethics is een eenjarig internationaal master programma waarin de Universiteiten van Leuven, Padua en Nijmegen (IQ healthcare, sectie Ethiek in de gezondheidszorg) samenwerken. Jaarlijks nemen zo'n 25 studenten van over de hele wereld deel aan het programma.

De jury was bijzonder positief over het geïntegreerde karakter van het programma, de extern erkende hoge kwaliteit en de internationale uitstraling door de status als Erasmus Mundus Master. Het programma wordt niet door de overheid bekostigd en bewijst daarmee dat het ook in bedrijfseconomisch opzicht structureel bestaansrecht heeft, aldus de jury.

Met de internationaliseringsprijs wil de Radboud Universiteit verdere internationalisering bevorderen en goede initiatieven daartoe te belonen. De jury ontving elf voordrachten, afkomstig van bijna alle faculteiten. De voorgedragen initiatieven waren inhoudelijk zeer gevarieerd, maar allemaal van kwalitatief hoog niveau.

Erasmus Mundus Master of Bioethics

 


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht