Stijgende zorgkosten in Nederland, ook een zaak van de arts

Veel behandelingen die nu worden geleverd, zijn niet geïndiceerd of zelfs gecontraïndiceerd. Het bestrijden van het teveel aan zorg is een belangrijke oplossing om de kwaliteit te verbeteren en de kosten te verminderen.

Dit is een verantwoordelijkheid van medici, zorginstellingen, zorgverzekeraars, overheid en politiek. KNMG en de wetenschappelijke verenigingen kunnen hierin een actieve rol spelen. Daarvoor pleiten bestuursvoorzitter Bart Berden van het St. Elisabeth Ziekenhuis, hoogleraar heelkunde Cees van Laarhoven en hoogleraar kwaliteit van zorg Gert Westert in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.

Stijgende zorgkosten ook een zaak van de arts. Prof. HJJM. Berden, arts en bedrijfskundige (St. Elisabeth ziekenhuis, Raad van Bestuur, Tilburg); Prof. CJHM. van Laarhoven, chirurg (Afdeling Heelkunde, UMC St Radboud; Prof. GP Westert, socioloog (Afdelingshoofd IQ healthcare). Ned Tijdschr Geneeskd. 2012;156:A5352.


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht