Eerdere nieuwsbrieven

Mei 2023
Februari 2023
December 2022
November 2022
September 2022

Juli 2022
Mei 2022
Februari 2022

Meer

Aanmelden voor een van onze nieuwsbrieven?

* IQ nieuwsbrief

Academie voor Betaalbaarheid van zorg

* Programma Doen of laten?

CMWF 2014 - International Profiles of Health Care Systems in 15 countries

CMWF 2014

Recent heeft het Commonwealth Fund haar jaarlijkse International Profiles of Health Care Systems gepubliceerd. In deze rapportage worden de gezondheidszorgsystemen van 15 landen, te weten Australië, Canada, Denemarken, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Nederland, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Singapore, Zweden, Zwitserland en de Verenigde Staten tot in detail besproken. Celsus, academie voor betaalbare zorg, heeft hier in belangrijke mate aan bijgedragen.
 
Elk overzicht geeft informatie over verzekeringen, algemene en private financiering, organisatie en bestuur van gezondheidszorgsystemen, kwaliteit en coördinatie van de gezondheidszorg, ongelijkheid, doelmatigheid en integratie, gebruik van  informatietechnologie en evidence-based practice, beheersing van kosten en recente hervormingen en innovaties.
 
Daarnaast geven tabellen samenvattende data over een aantal belangrijke kenmerken van het gezondheidszorgsysteem en prestatie-indicatoren, waaronder de algehele uitgaven in de gezondheidszorg, uitgaven en toepassingen in ziekenhuizen, toegang tot de gezondheidszorg, patiëntveiligheid, coördinatie van de zorg, beheer van chronische zorg, voorkomen van ziekte, vermogen voor kwaliteitsverbeteringen en maatschappelijke visies.
 
Bent u benieuwd hoe het Nederlandse stelsel zich verhoudt tot stelsels in andere landen? Bekijk dan hier de rapportage.


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht