Peter Goossens benoemd tot visiting professor in Gent

Met ingang van 1 oktober 2015 is dr. Peter J.J. Goossens door de Raad van Bestuur van de Universiteit Gent benoemd tot deeltijd visiting professor in de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de vakgroep Maatschappelijke Gezondheidskunde. Goossens gaat academisch onderwijs en wetenschappelijk onderzoek verzorgen in het vakgebied geestelijke gezondheidszorg binnen de masteropleiding Verpleegkunde en Vroedkunde.

Peter Goossens werkt sinds 2002 binnen diverse functies bij Dimence en haar rechtsvoorgangers. Momenteel bekleedt hij de functie van Verpleegkundig Specialist GGZ / senior onderzoeker bij de TopGGZ erkende afdeling SCBS Bipolaire Stoornissen. Hij behandelt patiënten en verricht onderzoek naar zelfmanagement bij patiënten met een bipolaire stoornis en naar de klinische zorg voor patiënten met een manie. Goossens is de eerste Verpleegkundig Specialist in Nederland die het klinisch werk combineert met een positie als hoogleraar.

Naast zijn aanstelling bij Dimence is Goossens werkzaam als hoofddocent onderzoek bij de opleidingsinstelling GGZVS te Utrecht en heeft hij een honoraire aanstelling als senior onderzoeker bij IQ healthcare aan het Radboud UMC te Nijmegen. Daar begeleidt hij promovendi die onderzoek doen naar verschillende aspecten van de GGZ verpleegkunde.

Peter Goossens is bestuurslid van het Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen, was Vice Voorzitter van de multidisciplinaire richtlijncommissie bipolaire stoornissen die in maart 2015 verscheen en is lid van de redactie van handboekenserie Effectief Verplegen van uitgeverij Kavanah te Dwingeloo.


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht