Jeroen Ludikhuize en Anja Brunsveld-Reinders winnen IQ award

IQ award 8.jpg (1)

Op vrijdag 14 oktober 2016 werd de IQ healthcare award uitgereikt: een onderscheiding voor de auteur van het beste artikel op het gebied van kwaliteit van zorg.

De prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt op de conferentie van IQ healthcare en bestaat uit een wissel-skulptuur, gemaakt door de kunstenares Aimee Rhemrev, en een geldprijs van € 500,-. De jury bestond uit Edvard Beem ZonMw (voorzitter), Barbara van der Linden en Cule Cucic (beiden ZonMw), Roland Bal (iBMG EUR), Trudy van der Weijden (CAPHRI MUMC).

De award werd toegekend aan co-auteurs Jeroen Ludikhuize en Anja Brunsveld-Reinders voor hun publicatie 'Outcomes associated with the nationwide introduction of rapid reponse systems in the Netherlands'  in Critical Care Medicine december 2015.

Uit het juryrapport: "Om sterfte bij patiënten met bedreigde vitale functies te verminderen, is het belangrijk dat het zorgproces rond deze patiëntengroep is vastgelegd. Belangrijke punten hierbij zijn de vroegtijdige herkenning van vitaal bedreigde patiënten en hoe te handelen bij achteruitgang van deze patiënten. Deze studie brengt resultaten van de nationale inspanning om Rapid response systems te introduceren in kaart en bewijst de bijzondere toegevoegde waarde van deze interventie. Resultaten die direct verband hebben met verbeterde overlevingskans bij patiënten die in een kritieke toestand belanden. Een interventie die levens redt."

'Outcomes associated with the nationwide introduction of rapid reponse systems in the Netherlands' Ciritical care medicine Issue: Volume 43(12), December 2015, p 2544–2551

 

 


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht