Gezamenlijke besluitvorming: leren van rolmodellen in de klinische praktijk

Gezamenlijke besluitvorming is een hot topic, maar hoe leren artsen in opleiding dit eigenlijk? Meer ervaren artsen spelen in dit leerproces een sleutelrol. Zij fungeren namelijk als rolmodel. Medisch ethici Gert Olthuis, Anke Oerlemans en Simone van der Burg zullen in samenwerking met de afdelingen Gynaecologie en Intensive Care, de beroepsverengingen NVOG en de NVIC en patiëntenverenigingen onderzoeken hoe dit leren van rolmodellen in de klinische praktijk gaat.
Zij verkregen hiervoor een subsidie van 75.000 euro uit het ZonMw-programma Kwaliteit van zorg: samen beslissen. Het project gaat op 1 september 2017 van start. Het doel is om te komen tot goed onderbouwde aanbevelingen om het leren van gezamenlijke besluitvorming door rolmodellen een nadrukkelijker plek te geven in de artsenopleiding.


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht