Hester Vermeulen over RVS-advies

Volgens de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) is het accent in de zorg teveel komen liggen op externe verantwoording, transparantie en controles. Dit advies  van de RVS heeft deze week veel reacties opgeroepen. Dat de RVS Evidence Based Practice  een ‘illusie’ noemt, gaat hoogleraar verplegingswetenschap Hester Vermeulen te ver. “Evidence Based Practice is júist patiëntgericht,” zegt Vermeulen, die evidence-based verpleegkundig handelen op de kaart zette in Nederland. “Kijk maar naar de onderliggende definitie, die drie pijlers bevat: klinische expertise, beste wetenschappelijk onderzoek – de evidence dus – én heel nadrukkelijk de voorkeuren van de patiënt. Als je het zo aanpakt, en altijd deze drie zaken evenveel meeweegt, hoeft dat zeker niet te leiden tot standaardisatie.”

 


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht