Meer tijd voor waardevolle zorg met Beter Laten!

Onderzoekers van Radboudumc IQ healthcare hebben een lijst met 66 verpleegkundige handelingen samengesteld waarvan aangetoond is dat deze niet werken of zelfs schade veroorzaken. Voor het onderzoek van Radboudumc was doorslaggevend dat er wetenschappelijke onderbouwing te vinden was. Die is er voor een aantal verpleegkundige handelingen nog niet. Hoogleraar Verplegingswetenschap Hester Vermeulen pleit daarom opnieuw voor meer verpleegkundig wetenschappelijk onderzoek.

Start de dialoog met elkaar en met patienten
Daarnaast pleit zij om aan de slag te gaan met deze lijst om tijd te maken voor waardevolle zorg. De lijst van 66 handelingen die beter gelaten kunnen worden, inspireerde al verschillende zorginstellingen om aan de slag te gaan met de-implementatie. Het blijkt niet makkelijk en het is best even wennen ook voor artsen en patiënten, zo blijkt. Daarom is er nu door V&VN in samenwerking met IQ healtcare en ZONmw een animatie gemaakt om de interprofessionele dialoog te starten.

Deze animatie is zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar.
Lees meer op de website van Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN).


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht