Nieuwe editie Meten in de praktijk

Afbeelding Meten-in-de-praktijk.jpg

Nieuwe editie Meten in de praktijk

In de dagelijkse zorg hebben verpleegkundigen net als andere zorgprofessionals veel vragen. Wat wil een patiënt bereiken? Waar gaan we aan werken? Wat zijn de effecten van de zorg? Moet de behandeling worden bijgesteld?

De derde, herziene druk van het boek Meten in de praktijk is nu ook toegankelijk voor verpleegkundigen. Het boek bevat een stappenplan voor het gebruik van meetinstrumenten in de gezondheidszorg. 

Door meten worden deze zaken verhelderd en geobjectiveerd. De zorgprofessional, de patiënt en zijn naasten hebben hier profijt van, zowel bij het bepalen van de diagnose, als het voorspellen van het beloop van het herstel, en ook het samen bepalen van het doel en het evalueren van een behandeling.

Hester Vermeulen, hoogleraar verplegingswetenschap bij IQ healthcare, is aan het redactieteam toegevoegd. Hierdoor is nu het verpleegkundig perspectief hierin goed vertegenwoordigd. Verpleegkundigen gebruiken in alle settings regelmatig meetinstrumenten. Aan de hand van een stappenplan kun je nu ook als verpleegkundige leren hoe je op een systematische en kritische manier het juiste meetinstrument kunt zoeken, selecteren en de uitkomsten ervan interpreteren en integreren in het behandelproces.

In deze derde druk is er dus meer aandacht voor het interpreteren en gebruiken van de resultaten in het zorgproces. Daarnaast wordt samengewerkt met de website https://meetinstrumentenzorg.nl/, waardoor de meetinstrumenten en de gebruikersinformatie vrij toegankelijk beschikbaar zijn. 

Het boek is nu ook toegankelijk voor verpleegkundigen. Verder is het bedoeld voor alle zorgprofessionals, studenten en docenten aan gezondheidszorgopleidingen in het hoger onderwijs. Daarnaast is het een handige gids voor professionals en kwaliteitsmedewerkers die werkzaam zijn in de gezondheidszorg. 

De redactieleden zijn Sandra Beurskens, Roland van Peppen, Raymond Swinkels, Hester Vermeulen en Harriët Wittink. Het boek is te bestellen via:

https://www.bsl.nl/shop/meten-in-de-praktijk-9789036824583.html

 

 


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht