Doelmatig gebruik van vitaminediagnostiek

Afb bij Vitaminediagnostiek.png

In de huisartsenpraktijk worden regelmatig vitamine B12- en D-bepalingen aangevraagd, terwijl de indicaties vanuit de NHG-standaard beperkt zijn. In het programma Doen of Laten? werd in een eerder project met 200 huisartsen een vermindering van 20-25% in het aantal vitamine B12 en D-aanvragen gerealiseerd. Simpelweg door het vergroten van kennis bij zowel huisartsen als patiënten met folders, posters, een wachtkamerfilmpje, spiegelinformatie en een e-learning. Deze materialen zijn nu beschikbaar in een landelijk project voor alle huisartsen. Dit project heeft als doel over- en onderdiagnostiek van vitaminedeficiëntie te verminderen. Huisartsen kunnen eenvoudig en kosteloos deelnemen. Alle materialen zijn beschikbaar via onze website.

Lees meer


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht