Oratie prof. dr. Stef Groenewoud

Foto Stef 2022

Op vrijdag 2 juni 2023 spreekt Stef Groenewoud zijn inaugurele rede uit, getiteld: “Waar je woont is hoe je sterft? Ethische reflecties op recht(v)(w)aardige zorg rond het levenseinde”. Dr. Groenewoud (1977) is met ingang van 1 september 2022 door het Prof. dr. G.A. Lindeboom Instituut benoemd als bijzonder hoogleraar Ethiek van de zorg aan de Theologische Universiteit Kampen|Utrecht. Naast zijn positie als hoogleraar blijft Groenewoud als gezondheidswetenschapper en ethicus verbonden aan IQ healthcare. De oratie vindt plaats in de Janskerk, Janskerkhof 26 in Utrecht en begint om 15.00 uur.

Meer informatie vindt u hier.

Voorafgaand vindt er een symposium plaats: ‘De zorgende gemeenschap, Troef in de zoektocht naar een toekomstbestendige gezondheidszorg voor iedereen’. Een van de sprekers is prof. dr. Gert Westert, hoogleraar Gezondheidszorgonderzoek aan de Radboud Universiteit Nijmegen en directeur van het onderzoekscentrum IQ healthcare.

Meer informatie vindt u hier.

 


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht