Junior penning voor Harm van Noort

Foto Harm-van-noort.jpg

Verpleegkundig wetenschapper en onderzoeker Harm van Noort heeft de junior penning van het Radboudumc ontvangen voor zijn promotieonderzoek naar verpleegkundige voedingszorg. Een operatie is een topprestatie voor je lichaam. Daarom is het belangrijk dat patiënten in een goede voedingstoestand de operatie ingaan. In zijn promotieonderzoek toont Harm aan dat patiënten die persoonlijk voedingsadvies kregen vóór de operatie veel meer en beter aten dan de controlegroep. Hierdoor gingen zij fitter de operatie in. ls wetenschappelijk onderzoeker én verpleegkundige ziet Harm direct de impact van zijn onderzoek aan het bed van de patiënt. Een enorme meerwaarde, stelt hij zelf. Meer eigen onderzoek betekent bovendien een beter carrièreperspectief voor verpleegkundigen én meer zeggenschap in het ziekenhuis. 

Harms onderzoek naar verpleegkundige voedingszorg laat niet alleen zien hoe de patiëntenzorg beter kan. Het is ook een oproep voor meer verpleegkundig wetenschappers met een duobaan: ‘Zo kunnen we de regie over ons vak terugpakken.’ Harm is hiermee in het Radboudumc een verpleegkundig rolmodel. 

Harm werkt sinds zijn promotie bij prof. dr. Hester Vermeulen en dr. Getty Huisman de Waal (beiden IQ Health) en prof dr. Ben Witteman (WUR/ZGV) als verpleegkundig wetenschapper op de afdeling Heelkunde. Daar zet hij zijn onderzoek voort en verleent hij zorg op de afdeling chirurgische oncologie.

Lees meer (alleen te lezen voor medewerkers Radboudumc): Radboudumc Penningen & Innovation Award uitgereikt - Petra van Gurp, Harm van Noort en Thomas van den Heuvel beloond voor buitengewone inzet - Radboudumc


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht