Onderzoeksproject ‘Goede Zorg over de Bühne’ van start

Het onderzoeksproject ‘Goede zorg over de bühne: via het theater naar betere levenseindezorg bij mensen met dementie’ is onlangs van start gegaan. Het team bestaat uit prof. dr. Stef Groenewoud (IQ Health/TUU), prof. dr. Theo Boer (PThU), dr. Geeske Peeters (RadboudUMC, Alzheimer centrum), prof. dr. Marcel Olde Rikkert (RadboudUMC, Alzheimer centrum) en dr. Janieke Bruin (IQ Health).

In dit onderzoeksproject wordt een effectmeting gedaan van ‘Lang zal hij leven’, een interactieve theatervoorstelling over euthanasie bij dementie, tot stand gekomen uit een samenwerking tussen productiemaatschappij Nachtzon Media en de Protestantse Theologische Universiteit. De vraagstelling van het onderzoek is wat het effect is van deze voorstelling op de morele vorming van zorgverleners rond het levenseinde bij dementie? En welke regionale verschillen zijn er te vinden?

Inzichten uit dit project moeten onder andere bijdragen aan de herziening van de richtlijn ‘Besluitvorming rond het levenseinde bij dementie’. Het project is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het Stichting Gieskes-Strijbis Fonds.

 


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht