Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Prof.dr. Marijn de Bruin

Bruin M de.jpg (1)

Hoogleraar Behaviour Medicine and Health psychology

+31 (0) 24 30 94321
marijn.debruin@radboudumc.nl
Icoon Facebook

Professor Marijn de Bruin is gedragswetenschapper, hoogleraar Behavioural Medicine & Health Psychology bij IQ healthcare (Radboud Institute of Health Sciences) en topwetenschappelijk medewerker bij het RIVM. Hij doet onderzoek naar het ondersteunen van een gezonde leefstijl en zelfmanagement in de context van de publieke en curatieve gezondheidszorg.

Er is veel kennis over hoe gezond gedrag effectief ondersteund kan worden, maar de impact van die kennis op de praktijk is nog te beperkt. Zijn werk richt zich op het overkomen van 3 relevante barrières middels: 1. Het genereren van meer robuuste evidentie over de klinische en kosteneffectiviteit van gedragsinterventies in de zorg. 2. Het ontwikkelen en toepassen van innovatieve methoden voor evidence syntheses, om de effecten van gedragsinterventies beter in kaart te kunnen brengen. 3. Het ontwikkelen van inzichten en methoden om de gedragswetenschappen beter te integreren in de gezondheidsbeleid en de gezondheidszorg.

Professor de Bruin neemt deel in nationale en internationale expert en adviesgroepen zoals de BCI unit van de WHO. Hij is expert lid van de Gezondheidsraad en het Maatschappelijk Impact Team. Hij is voorzitter van de Association of Researchers in Psychology and Health en leidt een breed landelijk consortium (BePrepared) rondom gedrags- en sociaal-wetenschappelijk onderzoek naar pandemische paraatheid.

Voor meer informatie zie https://www.radboudumc.nl/personen/marijn-de-bruin en ‪Marijn de Bruin - ‪Google Scholar