Jan Kremer benoemd tot voorzitter Kwaliteitsraad

Kremer Jan

Jan Kremer, hoogleraar patiëntgerichte innovatie in het Radboudumc, is benoemd tot voorzitter van de Kwaliteitsraad.

De raad adviseert het Zorginstituut over kwaliteit en heeft een wettelijke taak bij het doorhakken van knopen, de zogenaamde doorzettingsmacht. Recente voorbeelden hiervan zijn de nieuwe kwaliteits-
standaarden geboortezorg en intensive care. De Kwaliteitsraad is de opvolger van de Adviescommissie Kwaliteit en deze week van start gegaan.

Voorzitter Jan Kremer was waarnemend voorzitter van de adviescommissie. Volgens Kremer wil de raad kwaliteit op een nieuwe manier benaderen. Kremer: ‘Het denken over kwaliteit van zorg is volop in beweging. Met deze nieuwe raad kunnen we hieraan beter inhoud geven.’

Centraal staat daarbij de cultuur die is gericht op vernieuwen en leren. Deze nieuwe benadering is al toegepast in de genoemde kwaliteitsstandaard intensive care die de Adviescommissie Kwaliteit deze zomer presenteerde. Uitgangspunt was daarbij om minder landelijk vast te leggen en om meer verantwoordelijkheid bij regio’s te laten om samen de kwaliteit van de zorg te verbeteren.

De Kwaliteitsraad bestaat uit negen leden. Ze zijn benoemd op persoonlijke titel en afkomstig uit verschillende vakgebieden, waaronder verplegingswetenschap, sociale geneeskunde, organisatie en beleid van zorg en huisartsgeneeskunde.


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht