EU subsidie voor PATSAFE project

Het EU Horizon 2020 - Research and Innovation Framework Programme heeft onlangs het projectvoorstel “Developing the University of Tartu to a well-networked PATient SAFEty research center in Estonia” gehonoreerd.

Samen met het Donabedian Avedis instituut in Barcelona (FAD) zal IQ healthcare het Institute of Clinical Medicine (ICM) van de universiteit van Tartu in Estland ondersteunen bij het versterken van hun onderzoekscompetenties op het gebied van patiëntveiligheid. De projectleiding is in handen van het ICM. Namens IQ healthcare zijn dr. Hub Wollersheim, dr. Hilly Calsbeek en dr. Gijs Hesselink betrokken, met name bij de work packages ‘Identification and measurement of risks and hazards, analysis and improvement’ (WP leider is FAD), ‘Safety culture and patient involvement’ (WP leider is IQ healthcare, dr. Hilly Calsbeek) en ‘Building soft skills of the ICM early stage researchers’ (WP leider is ICM). Het project duurt drie jaar en zal in oktober van start gaan.


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht