E-health platform geeft diabetespatiënten meer inzicht en eigen regie

Mediq DiaCare infographic.jpg

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem versterkt de diabeteszorg met het zorgprogramma Mediq DiaCare, waarmee mensen met diabetes samen met de behandelaar hun zelfmanagement verbeteren, en consulten, educatie en contactmomenten op afstand doelmatiger kunnen inzetten.

Het effect op de gezondheidsuitkomsten en zorgkosten wordt onderzocht om de meerwaarde van het programma inzichtelijk te maken en verder te optimaliseren en door te ontwikkelen. De effectmeting wordt begeleid door IQ healthcare.

Het programma voorziet in een beveiligd e-health platform, een app en educatie. Mensen met diabetes kunnen samen met hun behandelaar kiezen voor een bloedglucosemeter die de gemeten waarden naar een app stuurt die doorlopend feedback geeft. Met dit inzicht kunnen mensen met diabetes hun eigen regie vergroten en met zelfvertrouwen beslissingen over hun gezondheid nemen. De diabetesverpleegkundige blijft via een beveiligde digitale omgeving betrokken bij het zorgproces.

Het programma is uitvoerig getest in samenwerking met het Slingeland Ziekenhuis en wordt ondersteund door ONVZ Zorgverzekeraar. Vanuit IQ healthcare begeleiden Stef Groenewoud, Femke Atsma, Reinier Akkermans en Sander Ranke de effectmeting.


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht